V_Lab

Virtual Lab úspěšně otestoval Virtuální trénink na JIPce v zámoří

Členové / Virtual Reality

Virtual Lab úspěšně otestoval Virtuální trénink na JIPce v zámoří

V americkém Seattlu proběhl koncem června letošního roku globální summit InterSystems. Hlavním tématem byly inovace v oblasti dat a pokročilých technologií. Člen AAVIT, společnost Virtual Lab, byl vybrán k účasti na tomto summitu organizátory inkubátoru Caelestinus jako jedna z pěti středoevropských firem. 

Přednášky, diskuze a interaktivní akce v průběhu summitu podporují setkávání špičkových odborníků na datové technologie, vizionářů, manažerů, vývojářů etablovaných firem i start-upů. Během čtyřdenního programu jde nejen o představení novinek v oboru,  ale hlavně o navázání kontaktů a rozšíření spolupráce.  

„Do Seattlu jsme jeli představit platformu pro trénink zdravotnického personálu ve virtuální realitě – VR ICU, kterou už teď testují nemocnice v ČR a Německu.“

říká jednatel společnosti Virtual Lab Leoš Kubíček. 

Transformace intenzivní péče

Smyslem aplikace je umožnit lékařům a sestrám zvýšit sebejistotu rozhodování, fixovat správné postupy při péči o pacienty na JIP, a tím minimalizovat rizika lidských chyb. Už od počátku společnost Virtual Lab podporovali někteří významní výrobci zdravotnické techniky např. BBraun nebo Fresenius.

Digitální dvojčata jejich přístrojů tak mohli návštěvníci summitu nastavovat ve virtuálním prostředí. Možnost otestovat VR ICU® využil i viceprezident InterSystems Don Woodlock.

„Cennou pro nás byla zejména možnost ověřit si u zdroje business model pro nemocnice a výrobce zdravotnické techniky. Zajímavé podněty přinesla diskuze s Antonem Gopkou – jedním z majitelů start-upu Longevica. Dále také se zkušeným investorem, který úspěšně připravil už pět firem pro vstup na americkou burzu Nasdaq,“ říká Kubíček.

Zástupci společnosti Virtual Lab rovněž získali kontakty na výrobce, kteří projevili zájem o spolupráci, stejně jako na nemocnice, které společnosti přislíbily podporu formou zpětné vazby z praxe. 

„Propojení technologií budoucnosti s potřebami současnosti je idea, která stála u zrodu VR ICU®. Jsme rádi, že její praktickou využitelnost jsme si mohli potvrdit v mezinárodním podnikatelském prostředí,“ dodává Kubíček.